3 doelen om het meeste uit een conferentie te halen (2023)

Toen ik voor het eerst begon met schrijven, hoorde ik mensen praten over conferenties. Ze zeiden: ga naar deze of gene. Het was een goede manier om 'verbinding' te maken. Maar wat ging ik, een verlegen man, doen op een conferentie?

Ik had ook de zaak tegen conferenties gehoord. Het publiek. De onnodige uitgaven. De inspirerende maar uiteindelijk onbruikbare inhoud die u vaak krijgt. Ik wist gewoon niet zeker of de investering voor mij de kosten waard zou zijn.

Maar toen, in een opwelling, verdiende ik het geld voor een conferentie en werd ik weggeblazen door de inhoud en de ervaring. Dat was de plek waar ik mezelf voor het eerst schrijver begon te noemen. Ik was verslaafd.

Kort daarna vond ik een manier om mijn diensten als schrijver aan te bieden om een ​​andere conferentie bij te wonen. Ik verwachtte niet veel van de conferentie, maar wilde de evenementenplanner beter leren kennen.

Na vier levensveranderende dagen begon ik wat van mijn scepsis over conferenties te laten vallen. En in de loop van ongeveer zes maanden begon ik organisch en enigszins per ongeluk een netwerk op te bouwen van schrijvers en bloggers en mensen die ik spoedig 'vriend' zou noemen.

Binnen een jaar had ik een aantal van de belangrijkste relaties in mijn carrière gevormd, waarvan er vele voortkwamen uit conferenties, bijeenkomsten en andere soorten evenementen. Het was zelfs op een conferentie in Chicago, terwijl ik panini-sandwiches at, dat ik een redacteur ontmoette die mijn eerste twee boeken publiceerde.

In de creatieve wereld is een belangrijke stap naar succes het aangaan van de juiste relaties. Ik denk zelfs dat dit in veel verschillende bedrijfstakken geldt, maar het lijkt vooral te gelden voor creatieve sectoren. Wie je kent, doet er toe. En een geweldige manier om meer mensen te ontmoeten, is door conferenties bij te wonen.

De reis naar het najagen van je droom is geen eenzame reis. Je hebt hulp nodig. Je hebt gidsen en mentoren en collega's nodig om je weg te vinden.

Dit is het geheim van succes dat maar weinig mensen graag toegeven: geen enkele succesvolle persoon slaagt ooit alleen. Zojuisttoen Hemingway naar Parijs gingom in de jaren 1920 rond enkele van de meest interessante literaire geesten van de eeuw te zijn, zul je ook een stam moeten vinden van wie je kunt leren.

Maar als u niet oppast, kunt u uw tijd en geld volledig verspillen door naar de verkeerde conferenties te gaan. Je kunt gewoon van inspiratie naar inspiratie gaan zonder enige praktische toepassing. Het is dus belangrijk dat u weet hoe u het meeste uit uw investering kunt halen, als u besluit u in te schrijven voor een conferentie.

Hier zijn een paar doelen die u moet hebben bij het bijwonen van een conferentie als u niet wilt dat de ervaring verloren gaat. Dit zijn lessen die ik heb geleerd van het bijwonen van conferenties en van het zelf organiseren van een conferentie, en ik hoop dat ze je helpen.

U moet naar een conferentie gaan met het soort sprekers dat u respecteert en waarvan u wilt leren.

Ik kan niet leren van iemand die niet heeft gedaan wat ik wil doen. Het is een persoonlijke voorkeur, maar wel een belangrijke. Ik moet leren van mensen die hebben gedaan wat ik wil doen. Anders vind ik het zonde.

Een secundair maar belangrijk doel voor mij op een conferentie is ook om een ​​van de sprekers te ontmoeten. Dit is eigenlijk makkelijker dan het klinkt. Het hoeft geen presentator van de A-lijst te zijn, maar het punt van een evenement is verbinding met mensen, en je zou verbaasd zijn hoe toegankelijk sommige "beroemdheden" zijn.

Ik hoorde dit voor het eerst toen ik de World Domination Summit bijwoonde en vroeg, uit het niets, of Chris Brogan bereid zou zijn om mij persoonlijk te ontmoeten. Hij antwoordde op mijn e-mail en zei dat hij dat graag zou doen. We speelden het op het gehoor en sloegen uiteindelijk een sessie over, kletsend in de lobby.

Tegen het einde van ons gesprek stond er een kleine menigte om Chris heen die hem met vragen bestookte. Ik vond het niet erg. Hier was een blogger die ik respecteerde en waarmee ik alleen online contact had gehad, en we hadden net een uur samen doorgebracht met kletsen. Sindsdien zijn we vrienden. Ik kan me de sessie die ik heb gemist niet herinneren, maar ik weet dat ik hem later online heb kunnen bekijken.

Hoe doe je dit:

  1. Neem van tevoren contact op met de persoon om een ​​afspraak te maken voor de conferentie. Als het evenement eenmaal begint, wil iedereen deze mensen ontmoeten. Dus mail ze gewoon een week van tevoren en vraag om 15 minuten van hun tijd.
  2. Bied aan om een ​​maaltijd of koffie voor ze te kopen. Iets. Laat zien dat je geen nemer bent, maar een gever.
  3. Doe dit wanneer het hen uitkomt. Vroeg in de ochtend, laat in de nacht wat dan ook. Toen Chris me terugmailde en vroeg of ik hem over vijf minuten in de lobby kon ontmoeten, pakte ik meteen mijn spullen en verliet de zaal.

Les: je kunt invloedrijke en belangrijke mensen ontmoeten op conferenties als je bereid bent offers te brengen.

Ten tweede moet u naar een conferentie gaan met het soort deelnemers waar u bij wilt zijn.

Wie is dat precies?

Nou, het zouden mensen zoals jij moeten zijn. Toen ik gastheer was van deStam Conferentievorig jaar was ik verbaasd hoeveel mensen zeiden dat dit hun eerste conferentie ooit was. Wat maakte dat ze het wilden bijwonen? Ze wisten niet dat er een plek was waar ze heen konden gaan en mensen zoals zij konden ontmoeten.

Ik heb dezelfde ervaring als deelnemer aan verschillende evenementen. Er is iets krachtigs als je ergens terechtkomt en meteen het gevoel hebt dat je erbij hoort.

Voor mij wil ik niet ergens heen gaan waar ik de mensen die het evenement bijwonen niet kan tolereren, hoe goed de inhoud ook is. Dit is de reden waarom ik niet veel zakelijke en marketingevenementen bijwoon. Ik hou er gewoon niet van om in die menigte te zijn.

Misschien wel het meest memorabele onderdeel van een evenement zijn de gesprekken die je tussen de sessies door in de hotellobby of buiten de badkamer zult voeren. Het zijn de hangouts 's avonds laat of willekeurige lunches met vreemden die je bijblijven. Dus je wilt een plek krijgen waar mensen je 'pakken'.

Wat maakt dit uit? Want als je naar genoeg conferenties gaat met klootzakken en oplichters en mensen die waarden vertegenwoordigen die je niet wilt, nou, dan kan een deel daarvan misschien op je overgaan. Jij bent het gezelschap dat je houdt, dus kies ervoor om om te gaan met het soort mensen dat je beter zal maken.

Tijdens mijn eerste conferentie woonde ik schaapachtig een bijeenkomst voor bloggers bij en was te nerveus om mezelf aan iemand voor te stellen. Desalniettemin kwam een ​​andere blogger, Kyle genaamd, die ik kende van Twitter, naar me toe en zei hallo. We hielden contact en werden daarna goede vrienden (we hebben onlangs geluncht).

Later vertelde hij me dat hij kon zien dat ik nerveus was en daarom benaderde hij me in de eerste plaats. Dit is wat je wilt: mensen die je snappen, die ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt, zelfs als je niet zeker bent van jezelf.

Wat ik van Kyle heb geleerd, is dat we dit allemaal kunnen. Dus de volgende conferentie die ik bijwoonde, vond ik iemand die er nerveus uitzag en zich aan de muur vastklampte, en stelde mezelf voor. Werkte als een tierelier.

Hoe doe je dit:

  1. Ga naar het evenement (dit is belangrijk, maar iets dat we verlegen mensen vaak over het hoofd zien - ja, je moet echt komen opdagen).
  2. Zoek iemand die minder zelfverzekerd is dan jij - want als je verlegen en onzeker bent over jezelf, is het moeilijk om iemand te benaderen die groter is dan het leven. Dus zoek gewoon iemand die de kamer rondkijkt, verdwaald.
  3. Zeg hallo tegen deze persoon en stel hem deze vraag: "Wat hoop je uit deze conferentie te halen?"

Als je hier meer hulp bij nodig hebt,bekijk dit oude interview dat ik deed over hoe ik zelfs als verlegen man in staat ben om nieuwe mensen te ontmoeten op conferenties.

Les: Je kunt duurzame relaties aangaan op conferenties als je gaat waar mensen zoals jij al zijn en mensen ontmoet die net zo nerveus zijn als jij.

Ten derde moet u naar een conferentie gaan met de bedoeling niet alleen te leren, maar ook toe te passen wat u zult leren. Dit betekent dat de conferentie het soort informatie moet bevatten waar u beter van wordt.

Met andere woorden, de inhoud moet meer zijn dan alleen basisdingen die u kunt Googlen. Het moet exclusief onderwijs of toegang tot de spreker of een geheel nieuwe toepassing ervan omvatten.

Toen ik een paar conferenties per jaar begon bij te wonen, besefte ik dat wat ik wilde niet alleen een goede ervaring was, maar een transformatie. Om de dingen die ik heb geleerd mee naar huis te nemen en te kunnen toepassen in mijn eigen context.

Dus begon ik er een gewoonte van te maken om de dingen die ik op de conferentie had geleerd in praktijk te brengen voordat ik het evenement verliet. Vergeet notitieboekjes vol informatie waar je nooit meer naar kijkt; dit is de beste manier om uw geld uit een conferentie te halen. Doe het gewoon voordat je vertrekt.

Ik heb dit van mijn vriend geleerdDanny Inytoen ik hem zijn computer zag pakken tijdens een spreeksessie op een conferentie en een e-mail naar zijn assistent stuurde.

"Wat ben je aan het doen?" Ik heb gevraagd.

"Ik vertel mijn team om dit nu meteen te doen."

Vervolgens vertelde hij me zijn regel voor het bijwonen van conferenties: zoek drie bruikbare nuggets en breng ze in praktijk voordat het evenement voorbij is. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je zonder schuldgevoel genieten van de rest van het evenement.

Ik zag hem dit tijdens de conferentie verschillende keren doen en besloot er een gewoonte van te maken.

Hoe doe je dit:

  1. Bepaal van tevoren wat u uit de ervaring wilt halen.
    Als je iets hoort dat je aanspreekt, doe dan een stap opzij om het in de praktijk te brengen. Dat kan betekenen dat u een pauze neemt of uzelf gewoon een to-do-item e-mailt.
  2. Stel een quotum in (bijvoorbeeld: "Ik ga onmiddellijk drie dingen toepassen die ik leer op deze conferentie") en geef jezelf toestemming om te stoppen als je klaar bent.

Les: Naar een conferentie gaan zal geen levensveranderende ervaring zijn, tenzij je bereid bent om veranderd te worden door de ervaring zelf.

Er zijn veel conferenties en evenementen. Veel betaalde mastermind-groepen en toppen en ervaringen om je heel, heel lang mee bezig te houden. Eerlijk gezegd, het is gemakkelijk om het verkeerde te kiezen. Het is gemakkelijk om meegesleept te worden door waar iedereen heen gaat en wat iedereen doet.

Maar dat zou u niet moeten aangaan. Je moet gaan waar je weet dat je kunt leren van mensen die je vertrouwt, contact kunt maken met mensen die je respecteert en informatie kunt toepassen die je nodig hebt.

Nadat ik de afgelopen vier jaar conferenties had bijgewoond, viel me één ding op als schrijver. Er zijn niet veel opties beschikbaar voor schrijvers en creatieven die willen gedijen in de moderne tijd. Er zijn niet veel plaatsen die je helpen te begrijpen waar je moet beginnen, met wie je contact moet opnemen en welk plan je moet volgen nadat je het evenement hebt verlaten.

Ik wist zelfs dat het soort conferentie dat ik nodig had toen ik voor het eerst begon met schrijven, niet eens bestond. Dus probeerde ik een aantal ongelijksoortige ervaringen samen te smeden door een aantal verschillende evenementen bij te wonen, maar dat werd jaar na jaar steeds moeilijker om te doen.

Dus besloot ik om mijn eigen te creëren.

Wanneer mensen samenkomen, vindt levensverandering plaats. Een persoon vertelde me dat het "de beste conferentie" was die ze ooit hadden bijgewoond. Een ander vertelde me dat dit de enige was die ze ooit hadden bijgewoond.

Maar de waarheid is dat een conferentie, om een ​​verschil te maken, de juiste mensen moet hebben, met de juiste boodschap, op de juiste manier gebracht. Anders verspil je je geld.

Dat is wat deStam Conferentiehet gaat allemaal over. Het is een plek waar schrijvers, creatievelingen en kunstenaars samenkomen om hun boodschappen te delen en te groeien in hun vak. Het is een evenement dat u de praktische kennis en inspiratie geeft om de volgende stap te zetten in het vinden van het publiek dat uw boodschap verdient.

Een deelnemer aan de Tribe Conference, David Villalva, zei het volgende na het verlaten van het evenement:

Elke presentator en deelnemer met wie ik sprak, veranderde, daagde me uit of beschuldigde me ervan. Ik arriveerde op deze conferentie en dacht dat ik het op de een of andere manier moest overleven. In plaats daarvan ontdekte ik wat het betekende om deel uit te maken van een stam en verliet ik het gevoel dat ik in een stam gedijde.

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de reactie op ons kleine evenement me verraste. Maar dit was mijn doel: een plek creëren van verbondenheid en transformatie. En dit is waar ik naar op zoek ben als deelnemer aan andere evenementen: erbij horen en veranderd worden.

Bijna de helft van de aanwezigen van vorig jaar komt terug naar de Tribe Conference omdat ze vooruitgang boeken met de plannen waarmee ze vorig jaar zijn begonnen. Of dat nu betekent het lanceren van een blog ofeen boek afmaken, ze ondernemen actie. En ze willen leren, verbinden en toepassen. Het is een eer om deel uit te maken van deze groeiende gemeenschap.

Vorig jaar was ons “pilootjaar” om te kijken of het werkte, en het ging nog beter dan ik had kunnen bedenken. Dit jaar wordt nog groter en beter, met deskundige sprekers, gloednieuwe technologie en tools die we zullen laten zien, en nog meer leuke verrassingen.

Als je er ooit van hebt gedroomd om een ​​professionele schrijver te worden, dan is Tribe Conference iets voor jou.

Als je moeite hebt gehad om erachter te komen hoe je digitale technologie kunt gebruiken om je boodschap te laten horen, dan is Tribe Conference iets voor jou.

Als je ervan droomt om op een dag een boek te schrijven of te spreken voor de kost of gewoon de aandacht te krijgen die je boodschap verdient, danStam Conferentieis voor jou.

Ga hierom het schema te bekijken, meer te weten te komen over ticketprijzen en je aan te melden voordat we uitverkocht zijn.

FAQs

Wat is de betekenis van conferentie? ›

Een conferentie is een bijeenkomst met vaak een sociaal of maatschappelijk kader. Meestal is het onderwerp in een conferentiecentrum zeer actueel, zoals klimaat, duurzaamheid of armoede. En een topconferentie is een grootschalige vergadering waar de hoogste regeringsleiders van verschillende landen samenkomen.

Wat is het verschil tussen een conferentie en een congres? ›

Een conferentie heeft veel overeenkomsten met een congres, waarbij een conferentie vaak een maatschappelijk of sociaal thema heeft, gaat het bij een congres om een zakelijk of wetenschappelijk thema.

Wat is een bijdrage aan een conferentie? ›

Proceedings zijn bijdragen aan of verslagen van wetenschappelijke conferenties, congressen, symposia of meetings. Ze worden vaak gebundeld en formeel gepubliceerd in een boek of in periodieken. Hierin wordt dan verslag gedaan van wat behandeld of besproken is op een bepaalde conferentie.

Wat is het doel van een congres? ›

Een congres is een bijeenkomst van mensen rondom een bepaald bedrijf of thema waar informatie wordt gedeeld door deskundige hoofdsprekers en er vervolgens kan worden gediscussieerd door de luisteraars over deze onderwerpen. Het is een één- of meerdaags evenement met vaak internationale gasten.

Wat is een ander woord voor conferentie? ›

vergadering (zn) : assemblee, beraadslaging, bespreking, bijeenkomst, conferentie, congres, convent, conventie, junta, meeting, ontmoeting, samenkomst, zitting. beraadslaging (zn) : beraad, bespreking, conferentie, deliberatie, discussie, overleg, raadgeving, raadpleging, vergadering.

Wat doe je op een congres? ›

Een congres is een één- of meerdaagse bijeenkomst van mensen die is toegespitst op een bepaald thema en informatieoverdracht als doel heeft. Centraal staat hier zowel luisteren naar sprekers als onderling discussiëren.

Wat is geparticipeerd? ›

Participatie is het actief meedoen in de samenleving. Iemand wordt niet geparticipeerd, maar participeert zelf in de samenleving. Het is het proces en de uitkomst van een sociale handeling.

Waarom een congres bezoeken? ›

Naast een walhalla aan kennis en informatie, biedt het congres vooral veel plezier. Volgens de organisatie wordt het gewoon “onwijs leuk”. Dankzij de verrassende werkvormen ga je boordevol energie weer naar huis.

Hoe lang duurt een congres? ›

De duur van het congres

Hoe lang een bijeenkomst duurt varieert van één dag tot meerdere dagen. Dit is helemaal afhankelijk van de organiserende partij. Vaak geldt: hoe groter het evenement, hoe langer dit duurt. Niet altijd kan de juiste informatie in slechts één dag worden overgedragen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5653

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.